Lipsikkarisotto saa makunsa voimakkaasta lipstikkatahnasta. Kirsikkatomaatit raikastavat huikean aromaattisen ja helppotekoisen risoton.
LIPSTIKKARISOTTO
Ainekset:
- 1 sipuli
- 8 dl kasvislientä (liemikuutiosta tehty käy hyvin)
- 2 rkl öljyä
- 3 dl risottoriisiä
- 1 1/2 dl valkoviiniä
- 1 annos lipstikkatahnaa (ohje alla)
- suolaa ja mustapippuria
- 3 rkl ravintohiivahiutaleita tai vegaanista parmesaania raastettuna
- tarjoiluun kirsikkatomaatteja
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli. Laita kasvisliemi lämpenemään kattilaan.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isossa paistinpannussa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää risottoriisi ja kuullota vielä hetki.
- Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Ala sitten lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Sekoittele paljon ja lisää aina uusi kauhallinen, kun edellinen on imeytynyt riiseihin.
- Kun riisi alkaa olla kypsää, sekoita joukkoon lipstikkatahna. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lopuksi sekoita joukkoon ravintohiivahiutaleet.
- Tarjoile lipstikkarisotto halkaistujen kirsikkatomaattien kanssa. Halutessasi voit ripotella annosten päälle vielä lisää ravintohiivahiutaleita tai vegeparmesaania sekä hienonnettua tuoretta lipstikkaa.
LIPSTIKKATAHNA
AINEKSET:
- 3 dl tuoretta lipstikkaa hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl pähkinöitä tai siemeniä
- 3/4 dl rypsiöljyä
- 2 rkl sitruunan mehua
- ½ tl suolaa
VALMISTUS:
- Hienonna lipstikat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Rouhi pähkinöitä hieman veitsellä. Laita ne kuivalle kuumalle pannulle ja paahda muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä.
- Mittaa kaikki tahnan ainekset tehosekoittimeen ja surauttele tahnaksi.
reseptitpääruoka
kirsikkatomaattilipstikkapähkinätravintohiivahiutaleetriisirisottosipulisitruunavalkosipuli