Kurpitsalatte on ihana mausteinen juoma, täydellinen lämmittäjä juuri näihin syksyisiin viimoihin. Vegaaninen juoma on ihastuttavan kuohkeaa ja kermaista – täydellistä sellaisenaan tai espressoshotilla terästettynä.
Tätä reseptiä varten tarvitset valmista kurpitsasosetta. Se valmistuu nopsaan kurpitsasta keittämällä tai höyryttämällä ja soseutuu melkeinpä vain katseen voimasta, tosin yleensä näytän sille myös hieman haarukkaa tai sauvasekoitinta. Kurpitsasose on miellyttävän makuista, melko mietoa ja hivenen makeaa. Valmista kurpitsasosetta voi lisätä kurpitsalaten lisäksi esimerkiksi smoothieiden ja tuorepuurojen joukkoon.
Kurpitsalaten teossa on pari jujua. Kannattaa käyttää kahviin tarkoitettua kasvijuomaa, sillä ne ovat kermaisempia kuin tavalliset juomat ja ne myös vaahtoutuvat paremmin. Toinen juju on valmiissa piparkakkumausteessa, jonka ansiosta ihanan mausteinen latte on valmista tuossa tuokiossa. Reseptissä sitä on vain puoli teelusikallista, sillä se on melko voimakkaan makuista, mutta voit tietysti säätää mausteet juuri omaan makuusi sopiviksi.
KURPITSALATTE
Ainekset:
- 2 dl kahviin tarkoitettua kaura- tai mantelijuomaa
- 2 rkl kurpitsasosetta
- 1 tl vaahterasiirappia
- ½ tl piparkakkumaustetta
Valmistus:
- Mittaa kaurajuoma ja kurpitsasose kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää vaahterasiirappi ja piparkakkumauste. Surauttele sauvasekoittimella tai blenderissä vaahtoavaksi juomaksi.
- Maista ja lisää tarvittaessa makeutusta tai piparkakkumaustetta.
- Kaada juoma laseihin ja tarjoile höyryävän kuumana.
Vinkit!
Halutessasi voit terästää juoman joko shotilla espressoa tai naukkusella tummaa rommia.