Crispy chili dippi on koukuttava soossi vaikkapa sipsien kanssa nautittavaksi. Vegaaninen dippi saa makunsa syvien makujen crispy chili in oil -chilikastikkeesta.
Sipsit ovat crispy chili dipin kanssa oivallista rouskuteltavaa, mutta myös dippivihannekset toimivat. Kastike on itsessään niin intensiivisen makuista, että sen kanssa voisi tarjoilla vaikka pilkottua kengänpohjaa. Tämä on taattu hitti missä tahansa kemuissa!
Vegaanisen dipin pohjana toimii kaurafraiche ja täyteläisyyttä tuomaan sekoitetaan joukkoon chilimajoneesia. Pieni savuisuus ei koskaan tee pahaa, joten dippi maustetaan savustetulla paprikalla. Lisäksi mukana on tilkka limen mehua ja ripaus suolaa.
Kokeile dippiä myös lämpimissä voileivissä, paistetun pizzan päällä nokareina, hummuksen mausteena tai tortilloiden kanssa.
CRISPY CHILI DIPPI
Ainekset:
- 1 dl kaurafraichea
- 3 rkl vegaanista chilimajoneesia
- 1-2 rkl crispy chili in oil -chilikastiketta
- 2 tl limen mehua
- ½ tl savustettua paprikajauhetta
- ripaus suolaa
Valmistus:
- Sekoita kaurafraiche ja chilimajoneesi keskenään.
- Sekoita joukkoon loput aineet.
- Laita dippi jääkaappiin hetkeksi maustumaan ennen tarjoilua.
- Tarjoile sipsien tai dippivihannesten kera.
Vinkit!
Crispy chili in oilia löytyy aasialaisista marketeista, oma suosikkini on Laoganma-merkkinen. Myös K-kaupoissa myytävä Pirkka Parhaat rapea valkosipuli chili-seesamiöljyssä toimii!