Chai negroni on mausteinen versio suosikkicocktailistani negronista. Jouluunkin makumaailmansa ansiosta hyvin sopivan juoman salaisuus on chai-maustetussa ginissä.
Negroni on suloisen katkera aperitiivi, eli se nautitaan useimmiten ruokahalua herättelevänä juomana. Tämä chai-teellä maustettu versio on oivallinen myös jouluaaton aperitiiviksi ja sen kanssa voi tarjoilla jotain pientä suolaista purtavaa.
Chai negronia varten gini maustetaan chai-teellä. Helpoiten tämä tapahtuu ostamalla hyvin varustetusta marketista chai-teepusseja. Chaissa mausteena on mm. kanelia, lakritsia, inkivääriä ja kardemummaa, kauppojen hyllyiltä sitä löytyy niin teenä kuin yrttihaudukkeenakin.
Cocktaileihin sopii koristeeksi kuivatut appelsiinisiivut ja tähtianikset. Myös kanelitanko olisi kiva koriste. Kuivatun appelsiinisiivun sijaan viipale appelsiinia tai suikale appelsiinikuorta toimii myös.
CHAI NEGRONI – JOULUINEN COCKTAIL
Ainekset:
- 1 dl giniä
- 2 chai-teepussia
- 1 dl camparia
- 1 dl punaista vermuttia
- jääpaloja
- (kuivattuja appelsiinisiivuja)
- (tähtianiksia)
Valmistus:
- Mittaa gini purkkiin ja laita teepussit uuttumaan vähintään kymmeneksi tunniksi, muttei yli vuorokaudeksi.
- Poista teepussit ja sekoita ginin joukkoon campari ja vermutti.
- Laita laseihin useampi jääpala ja kaada juoma laseihin.
- Halutessasi koristele juomat kuivatuilla appelsiinisiivuilla ja tähtianiksilla.
Vinkit!
Tämä juoma sisältää kolmea eri alkoholia, joten mocktailia siitä ei ihan äkkiä saa väännettyä. Mutta kokeile näin: tee chai-teestä jääteetä. Laita noin desi jääteetä lasiin ja mausta se sokerilla ja tilkalla sitruunamehua. Kaada päälle ginger alea. Koristele juomat samoin, kuin alkoholilliset versiot.