Tuliset kukkakaaliwingsit ja vegaaninen sinihomejuustodippi ovat mitä parhainta naposteluruokaa. Tahmeat kukkakaaliwingsit valmistuvat helposti uunissa ja onnistuvat myös gluteenittomina.
Poppamiehen Blue Cheese -dippijauheesta syntyy aivan mahtava soossi. Jauhe itsessään on vegaaninen, joten kaurafraicheen sekoittamalla saa aikaan helpon ja tosi hyvän vegaanisen dippikastikkeen. Ällistyin itsekin, miten hyvä sinihomejuuston maku tässä on.
TULISET KUKKAKAALIWINGSIT
Ainekset:
- 1 iso kukkakaali (n. 1 kg)
- 1 ½ dl vehnäjauhoja (gluteenittomaan versioon kikherne- tai täysjyväriisijauhoja)
- 1 ½ dl vettä
- 1 + 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ½ tl valkosipulijauhetta
- pari rouhaisua mustapippuria
- 2-4 rkl sriracha-chilikastiketta
Vegaaninen sinihomejuustodippi:
- 1 prk kaurafraichea (2 dl)
- ½ pss Poppamies Blue Cheese -dippijauhetta (n. 2 rkl)
- suolaa
Lisäksi:
- vihannestikkuja (esim. kurkkua, paprikaa, porkkanaa ja/tai varsiselleriä)
Valmistus:
Kukkakaaliwingsit:
- Leikkaa kukkakaali nupuiksi. Sekoita keskenään riisijauhot, vesi, 1 rkl öljyä, suola, savupaprikajauhe, valkosipulijauhe ja mustapippuri. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Kääntele kukkakaalinuput taikinassa ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa noin 20 minuuttia.
- Sekoita keskenään sriracha ja loput öljystä. Sudi seosta kukkakaaleille ja jatka paistamista uunin ylätasossa vielä 5-10 minuutin ajan. Tarjoile heti sinihomejuustodipin ja vihannestikkujen kanssa.
Sinihomejuustodippi:
- Sekoita dippijauhe kaurafraicheen ja mausta oman maun mukaan vielä tarvittaessa suolalla. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään vartiksi.
Vihannestikut:
- Pese vihannekset ja kuori ne tarvittaessa. Leikkaa tikuiksi ja tarjoile kukkakaaliwingsien ja sinihomejuustodipin kanssa.
reseptitalkuruoatpääruoka
kukkakaali