Kukkakaalipelti nyhtökauralla muistuttaa hieman ja ei ollenkaan pizzaa. Pohjalle levitetään kukkakaalisiivuja, niiden päälle maukasta pestoa, sitten vegejuustoa, nyhtökauraa ja kirsikkatomaatteja. Vartti uunissa ja valmista. Ja on muuten ihan hitsin hyvää!
KUKKAKAALIPELTI NYHTÖKAURALLA
Ainekset:
- 1 kukkakaali (n. 600 g)
- 100 g vegaanista juustoraastetta
- 1 rs Nyhtökauraa (nude tai tomaatti) 240 g
- 250 g (terttu)kirsikkatomaatteja
- 1 tl kuivattua oreganoa
- tuoretta basilikaa
- chiliä jossain muodossa
Pesto aurinkokuivatuista tomaateista:
- 10 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
- 100 g pinjansiemeniä
- 1 valkosipulinkynsi
- kourallinen tuoretta basilikaa
- 2 rkl sitruunan mehua
- 1 1/4 dl oliiviöljyä
- 2 rkl ravintohiivahiutaleita
- suolaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Huuhtele kukkakaali ja leikkaa se puoliksi ja sitten n. 1 sentin siivuiksi. Levitä kukkakaalit pellille lähekkäin.
- Valmista pesto alla olevan ohjeen mukaan ja levitä siitä noin puolet kukkakaalien päälle. Levitä peston päälle juustoraaste, nyhtökaura ja tomaatit. Mausta oreganolla.
- Paista kukkakaalipeltiä uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele tuoreella basilikalla ja chilillä. Tarjoile kuumana.
Pesto aurinkokuivatuista tomaateista:
- Leikkaa aurinkokuivattuja tomaatteja pienemmiksi paloiksi. Paahda pinjansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan, jotta ne saavat väriä ja makua. Varo polttamasta. Kuori valkosipulinkynsi.
- Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauttele pestoksi. Mausta suolalla oman maun mukaan.
reseptitpääruoka
aurinkokuivatut tomaatitbasilikakirsikkatomaattikukkakaalinyhtökaurapestoravintohiivahiutaleetsiemenetsitruunatomaattivalkosipuli