Soijarouhepihvit maistuvat koko perheelle! Tällä reseptillä valmistat supermaukkaat ja hyvin koossa pysyvät pihvit edullisesta ja ravinteikkaasta soijarouheesta.
SOIJAROUHEPIHVIT
Ainekset:
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl öljyä
- 3 dl tummaa soijarouhetta
- 2 tl jauhelihamaustetta
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 dl vettä
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- ½ dl korppujauhoja
- ½-3/4 dl kasvipohjaista fraichea
- ½ tl mustapippuria
- n. ½ tl suolaa
- öljyä ja/tai vegaanista voita paistamiseen
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet mahdollisimman pieniksi paloiksi.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli ja pian perään soijarouhe. Paista sekoitellen pari minuuttia. Mausta jauhelihamausteella. Sekoita joukkoon soijakastike.
- Lisää vesi pannulle parissa erässä ja anna sen imeytyä soijarouheeseen. Siirrä turvonnut soijarouheseos kulhoon.
- Sekoita kuuman soijarouheen sekaan vehnäjauhot, korppujauhot ja fraiche. Laita ensin puoli desiä fraichea ja lisää vähän, jos taikina tuntuu liian jäykältä. Mausta mustapippurilla ja maun mukaan suolalla. Anna seoksen jäähtyä.
- Muotoile massasta pieniä pihvejä ja paista ne pannulla öljyssä molemmin puolin kivasti ruskistuneiksi. Tarjoile heti.
Vinkit!
Juju koossa pysyviin pihveihin on siinä, että jauhot sekoitetaan kuumaan massaan ja annetaan sen sitten jäähtyä. Jos pihvit tuntuvat kuitenkin liian murenevaisilta, voit lisätä vähän vehnäjauhoja.
Voit tehdä pihveistä gluteenittomia käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja ja jauhoseosta. Tarkista myös käyttämäsi fraichen gluteenittomuus.
Tarjoile soijarouhepihvien kanssa esimerkiksi:
reseptitpääruoka
sipulisoijarouhevalkosipuli