Udon-nuudelit japanilaisessa currykastikkeessa (kare udon) ovat nopea ja superherkullinen ruoka. Annos vaatii pyörähdyksen aasialaisessa ruokakaupassa, josta löydät valmiiksi kypsennettyjä udon-nuudeleita sekä japanilaisia curry roux -kuutioita.
UDON-NUUDELIT JAPANILAISESSA CURRYKASTIKKEESSA
Ainekset:
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 dl soijarouhetta
- 1 tl jauhelihamaustetta
- 6 dl vettä
- 200 g valmiiksi kypsennettyjä udon-nuudeleita
- ½ japanilainen curry roux -kuutio (n. 50-60 g)
- tarjoiluun crispy chilli in oilia tai chiliöljyä sekä höyrytettyjä kasviksia, kuten parsakaalia
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja soijarouhe, paista hetki. Mausta jauhelihamausteella. Lisää 1 dl vettä ja anna sen imeytyä soijarouheeseen.
- Lisää loput vedestä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää udon-nuudelit. Leikkaa curry roux -kuutio muutamaan osaan ja lisää kattilaan. Anna sen sulaa liemeen ja nuudeleiden kuumentua.
- Tarjoile nuudelit crispy chilli in oilin ja esimerkiksi höyrytetyn parsakaalin kanssa.
reseptitpääruoka
aasialainenalle 20 minnuudelitsipulisoijarouhevalkosipuli