UDON-NUUDELIT JAPANI­LAISESSA CURRY­KASTIKKEES­SA

Udon-nuudelit japanilaisessa currykastikkeessa (kare udon) ovat nopea ja superherkullinen ruoka. Annos vaatii pyörähdyksen aasialaisessa ruokakaupassa, josta löydät valmiiksi kypsennettyjä udon-nuudeleita sekä japanilaisia curry roux -kuutioita.

Annoskuva reseptille udon-nuudelit japanilaisessa currykastikkeessa

UDON-NUUDELIT JAPANI­LAISESSA CURRY­KASTIKKEES­SA

Lautanen ja aterimet ikoni
Kahdelle
kello
20 min

Ainekset:

  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl soijarouhetta
  • 1 tl jauhelihamaustetta
  • 6 dl vettä
  • 200 g valmiiksi kypsennettyjä udon-nuudeleita
  • ½ japanilainen curry roux -kuutio (n. 50-60 g)
  • tarjoiluun crispy chilli in oilia tai chiliöljyä sekä höyrytettyjä kasviksia, kuten parsakaalia

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja soijarouhe, paista hetki. Mausta jauhelihamausteella. Lisää 1 dl vettä ja anna sen imeytyä soijarouheeseen.
  3. Lisää loput vedestä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää udon-nuudelit. Leikkaa curry roux -kuutio muutamaan osaan ja lisää kattilaan. Anna sen sulaa liemeen ja nuudeleiden kuumentua.
  4. Tarjoile nuudelit crispy chilli in oilin ja esimerkiksi höyrytetyn parsakaalin kanssa.
reseptitpääruoka
aasialainenalle 20 minnuudelitsipulisoijarouhevalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit