Munakoisoschnitzel on pinnalta rapea ja sisältä ihanan pehmeä vegeleike, jolla saa myös munakoison vihaajat käännytettyä. Herkullisen lopputuloksen takaa tuplapaistaminen: ensin öljyssä pannulla ja loppukypsennys uunissa.
MUNAKOISOSCHNITZEL
Ainekset:
- 1 iso munakoiso
- suolaa
- mustapippuria
- 1 dl vehnäjauhoja
- n. 1 dl paksua kaurakermaa (esim. Pirkka)
- n. 3 dl pankojauhoja tai korppujauhoja
- reilusti öljyä paistamiseen
- sitruunalohkoja
Valmistus:
- Leikkaa munakoiso pituussuunnassa neljäksi noin 1 ½ – 2 cm siivuiksi (käytä loput munakoisosta johonkin toiseen ruokaan). Ripottele siivuille suolaa ja laita ne siivilään itkemään puoleksi tunniksi.
- Valmistele panerointia varten kolme lautasta. Laita yhteen mustapippurilla maustettu vehnäjauho, toiseen kaurakerma, kolmanteen pankojauhot.
- Pyyhi munakoisojen pinta kuivaksi ja paneroi ne: kääntele ensin vehnäjauhoissa, dippaa sitten kaurakermaan ja kääntele lopuksi pankojauhoissa.
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Kuumenna reilusti öljyä pannulla ja paista munakoisoschnitzelit kummaltakin puolelta kullanruskeiksi. Siirrä leivinpaperin päälle uunipellille ja paista vielä uunissa 10 minuuttia. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden ja sitruunalohkojen kanssa.
Vinkit!
GLUTEENITON VERSIO: Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja pankojauhot gluteenittomiin korppujauhoihin.
Tarjoile munakoisoschnitzeleiden kanssa esimerkiksi:
reseptitpääruoka
munakoisositruuna