Uunitacot on hauska versio tortilloista. Tällä kertaa ne täytetään vegakanalla, salsalla ja sesongin makealla ananaksella ja tarjoillaan pikantin jalapenojogurtin kanssa.
UUNITACOT VEGEKANALLA JA ANANAKSELLA
Ainekset:
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 pkt vegekanaa eli kanamaista kasviproteiinia, esim. Muu Pulled Vegan Chicken Style tai Like Meat “Like Chicken Bites”
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa jauhettuna
- 1 tl kuivattua oreganoa
- ½ tl chipotle-chilijauhetta
- 1 prk valmista salsaa (n. 230 g)
- 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
- 1/4 tuoretta ananasta
- n. 100 g vegaanista juustoraastetta
- 8 pientä tortillaa
- limelohkoja
Jalapenojogurtti:
- 2 dl vegaanista turkkilaista jogurttia
- 1 pullea valkosipulinkynsi
- 3-4 säilöttyä jalapenosiivua
- 3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
- 1 tl jalapenosäilykkeen lientä
- 1 limen kuori ja mehu
- suolaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja vegekana sekä mausteet. Paista, kunnes vegekana on kivasti ruskistunutta.
- Sekoita joukkoon salsa ja korianteri.
- Kuori ananas ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Raasta juusto.
- Jaa vegekanatäyte, ananaskuutiot ja juusto tortilloille niin, että ne peittävät puolet tortillasta. Käännä tortillan toinen puoli kanneksi. Siirrä uunipellille.
- Paista uunitacoja uunissa 15 minuuttia.
- Valmista tacojen paistuessa jalapenojogurtti alla olevan ohjeen mukaan.
- Tarjoile uunitacot jalapenojogurtin ja limelohkojen kanssa.
Jalapenojogurtti:
- Mittaa jogurtti kulhoon. Kuori ja hienona valkosipulinkynsi. Hienonna jalapenosiivut ja korianteri.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään, mausta suolalla.
- Laita jalapenojogurtti jääkaappiin maustumaan hetkeksi ennen tarjoilua.
Vinkit!
Ananassesongin ulkopuolella voit hyvin käyttää purkkiananasta.
reseptitpääruoka
alle 30 minananasjalapenokorianterilimesipulitortillavalkosipulivegekana