DALGONA-KAHVI

Dalgona-kahvi on hittijuoma, johon ei ole voinut olla törmäämättä, jos yhtään somessa pyörii. Kylmä kahvijuoma on näyttävä, herkullinen ja helppotekoinen.

Dalgona-kahviin tehdään kuohkea vaahto pikakahvista, sokerista ja kiehuvasta vedestä. Kuin ihmeen lailla aineksista syntyy käsivatkaimella sekoittaen paksu vaahto, joka lusikoidaan jäillä täytettyyn lasiin maidon päälle.

Alunperin dalgona-kahvi on peräisin Intiasta ja Macaosta, mutta suureen suosioon sen on nostanut korelainen näyttelijä Jung Il-Woo. Kaveri vieraili tv-ohjelman merkeissä Macaossa juomassa vatkattua kahvia ja ohjelman näyttämisen jälkeen internet täyttyi #dalgonacoffeechallenge-videoista.

Annoskuva reseptille dalgona-kahvi

DALGONA-KAHVI

juomalasi
Kahdelle
kello
5 min

Ainekset:

  • 2 rkl pikakahvia
  • 2 rkl (kookos)sokeria
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 3-4 dl kahviin tarkoitettua kasvimaitoa
  • jäitä

Valmistus:

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Mittaa pikakahvi, sokeri ja kiehuva vesi kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella kuohkeaksi, kovaksi vaahdoksi. Aikaa tähän menee muutama minuutti.
  2. Laita laseihin runsaasti jäitä ja kaada maito lasiin. Lusikoi kuohkea kahvimaito pinnalle ja koristele halutessasi pikakahvimurusilla ja/tai nonparelleilla. Tarjoile heti.

Vinkit!

Voit tehdä dalgona-kahvin myös kuumaan maitoon.

reseptitjuomat
kahvi

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit