Dalgona-kahvi on hittijuoma, johon ei ole voinut olla törmäämättä, jos yhtään somessa pyörii. Kylmä kahvijuoma on näyttävä, herkullinen ja helppotekoinen.
Dalgona-kahviin tehdään kuohkea vaahto pikakahvista, sokerista ja kiehuvasta vedestä. Kuin ihmeen lailla aineksista syntyy käsivatkaimella sekoittaen paksu vaahto, joka lusikoidaan jäillä täytettyyn lasiin maidon päälle.
Alunperin dalgona-kahvi on peräisin Intiasta ja Macaosta, mutta suureen suosioon sen on nostanut korelainen näyttelijä Jung Il-Woo. Kaveri vieraili tv-ohjelman merkeissä Macaossa juomassa vatkattua kahvia ja ohjelman näyttämisen jälkeen internet täyttyi #dalgonacoffeechallenge-videoista.
DALGONA-KAHVI
Ainekset:
- 2 rkl pikakahvia
- 2 rkl (kookos)sokeria
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- 3-4 dl kahviin tarkoitettua kasvimaitoa
- jäitä
Valmistus:
- Kuumenna vesi kiehuvaksi. Mittaa pikakahvi, sokeri ja kiehuva vesi kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella kuohkeaksi, kovaksi vaahdoksi. Aikaa tähän menee muutama minuutti.
- Laita laseihin runsaasti jäitä ja kaada maito lasiin. Lusikoi kuohkea kahvimaito pinnalle ja koristele halutessasi pikakahvimurusilla ja/tai nonparelleilla. Tarjoile heti.
Vinkit!
Voit tehdä dalgona-kahvin myös kuumaan maitoon.
reseptitjuomat
kahvi