Harissalla maustettu linssi-perunapata on mainio yhden astian ruoka, josta ei makua puutu. Aromaattisen harissan lisäksi padassa maistuu juustokumina ja minttu, viimeisen silauksen antaa tuore korianteri.
HARISSALLA MAUSTETTU LINSSI-PERUNAPATA
Ainekset:
- 1 punasipuli (tai keltasipuli)
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 kg perunoita
- 2 rkl öljyä
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl kuivattua minttua
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1-3 rkl harissaa
- 2 dl keltaisia tai vihreitä linssejä
- 1 l kasvislientä (esim. vettä ja 2 kasvisliemikuutiota)
- 2 dl kaurakermaa
- tuoretta korianteria
- sitruunalohkoja
Valmistus:
- Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai padassa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja perunat, paista hetki. Sekoita joukkoon juustokumina, minttu, suola ja mustapippuri. Sekoita sitten joukkoon tomaattipyree ja harissa (jos et ole varma määrästä, niin aloita yhdestä ruokalusikallisesta ja lisää määrää lopussa tarvittaessa). Paista pari minuuttia sekoitellen.
- Huuhtele linssit ja lisää ne pataan yhdessä kasvisliemen kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kevyesti poreillen kannen alla, kunnes linssit ja perunat ovat kypsiä (30-45 min). Lisää tarvittaessa vettä, jos pata menee liian sakeaksi.
- Sekoita lopuksi kaurakerma padan joukkoon ja tarkista maku. Viimeistele tuoreella korianterilla ja tarjoile lisäksi sitruunalohkoja, tiraus sitruunamehua viimeistelee makuelämyksen.
Vinkit!
Linssit kypsyvät nopeammin, jos niitä liottaa puolisen tuntia ennen ruoan valmistamista.
Kokeile korvata kaikki tai osa perunoista esimerkiksi bataatilla, lantulla tai juurisellerillä. Voit lisätä pataan muitakin kasviksia oman maun mukaan. Esimerkiksi porkkana, kesäkurpitsa, paprika ja sienet sopivat erinomaisesti.
Jos et pidä korianterista, niin viimeistele pata tuoreella mintulla tai basilikalla.
reseptitpääruoka
harissakorianterilinssitperunapunasipulisitruunavalkosipuli