Tofu gochujang-maapähkinävoikastikkeessa on ruoka, josta ei makua puutu. Lempeän tulinen kastike sisältää lisäksi mm. valkosipulia ja inkivääriä. Voit käyttää ruokaan omia lempparikasviksiasi.
TOFU GOCHUJANG-MAAPÄHKINÄVOIKASTIKKEESSA
Ainekset:
- 300 g tofua
- 1 iso sipuli
- 1 paprika tai suippopaprika
- 1/2 kesäkurpitsa (n. 200 g)
- 2 rkl seesamiöljyä
- tuoretta korianteria
- seesaminsiemeniä
Gochujang-maapähkinävoikastike:
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 tl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
- 1/2 dl maapähkinävoita
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl gochujangia
- 1/2 sitruunan mehu (n. 2 rkl) (myös lime sopii)
- 1 rkl siirappia (esim. vaaleaa siirappia tai agavea)
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 1/2 dl vettä
- 2 tl maissitärkkelystä
Valmistus:
- Ota tofu pakkauksesta, kääräise se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle noin vartiksi.
- Murustele tofu käsin reiluiksi paloiksi. Kuori sipuli, leikkaa se puoliksi ja sitten siivuiksi. Paloittele paprika ja kesäkurpitsa.
- Laita tofut kuivalle paistinpannulle ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää 1 rkl seesamiöljyä ja ruskista kunnolla. Siirrä pois pannulta odottamaan.
- Lisää pannulle 1 rkl seesamiöljyä ja kuullota sipulit. Lisää paprikat ja kesäkurpitsat. Paista muutama minuutti.
- Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.
- Lisää tofu ja kastike pannulle. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku.
- Viimeistele tuoreella hienonnetulla korianterilla ja seesaminsiemenillä. Tarjoile esimerkiksi keitetyn kauran ja/tai riisin kanssa.
Vinkit!
Paprikan ja kesäkurpitsan sijaan voit käyttää ruokaan muitakin kasviksia. Esimerkiksi erilaiset kaalit, porkkana, vihreät pavut ja sienet sopivat mainiosti.
reseptitpääruoka
aasialainengochujangkesäkurpitsakorianterimaapähkinävoipaprikaseesaminsiemenetsipulisitruunatofuvalkosipuli