Soijarouhenuudelit ovat nopea ja supermaukas arkiruoka, jota varten ainekset on aina valmiina kaapissa, kunhan ensin on pyörähtänyt aasialaisessa marketissa.
Näissä nuudeleissa maistuu pippuri, mutta kokki saa päättää minkä verran. Valkopippuri ja aromaattinen sichuaninpippuri tuovat hyvän maun ja poltteen, kannattaa aloittaa melko pienestä määrästä ja lisäillä ruokaa maistellen. Lopuksi joukkoon sekoitetaan loraus mustaa viinietikkaa, joka antaa ruoalle hauskan säväyksen. Sichuaninpippuria, mustaa viinietikkaa, crispy chilli in oilia ja tietysti myös soijakastiketta voi ostaa aasialaisista ruokakaupoista.
SOIJAROUHENUUDELIT
Ainekset:
- 4 pikanuudelilevyä (á 60 g)
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 3 rkl öljyä
- 2 dl soijarouhetta
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 pikanuudelien maustepussi tai kasvisliemikuutio
- ½-1 tl valkopippuria
- ½-1 tl sichuaninpippuria
- 5 dl vettä
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 1 dl kevätsipulia hienonnettuna
- 1-2 rkl mustaa viinietikkaa (chinkiang)
- crispy chilli in oilia tai muuta chiliöljyä
Valmistus:
- Keitä nuudelit kypsiksi, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Jätä siivilään odottamaan.
- Veden kiehuessa kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi raasteeksi.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isossa paistinpannussa. Kuullota soijarouhetta, valkosipulia ja inkivääriä muutaman minuutin ajan. Mausta soijakastikkeella, pikanuudelien mausteella (tai murustellulla kasvisliemikuutiolla) sekä vastajauhetulla valko- ja sichuaninpippurilla. Pippureita laitetaan oman maun mukaan, mutta ruoassa saa tuntua mukavasti pippureiden polte.
- Lisää desi vettä ja anna sen imeytyä soijarouheeseen. Lisää sitten kolme desiä ja anna kiehua viitisen minuuttia. Sekoita maissitärkkelyksen joukkoon desi vettä ja sekoita seos soijarouheen joukkoon.
- Lisää nuudelit ja kevätsipulit, anna kuumentua.
- Viimeinen silaus annetaan mustalla viinietikalla. Tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa soijakastiketta.
- Tarjoile crispy chilli in oilin kanssa.
Vinkit!
Tee ruoasta gluteeniton käyttämällä riisinuudeleita.
reseptitpääruoka
aasialainenalle 20 mininkiväärikevätsipulinuudelitsoijarouhevalkosipuli