Parsakaali-cashewnuudelit on helppo ja nopea koko perheelle maistuva ruoka, johon ruokaisuutta tuo kasvisjauhis ja makua ihana tahmainen hoisinkastikkeella ja maapähkinävoilla maustettu kastike.
PARSAKAALI-CASHEWNUUDELIT
Ainekset:
- 250 g nuudeleita
- 1 nippusipuli varsineen (tai 2 kevätsipulia)
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 parsakaali
- 3 rkl öljyä
- 1 rs kasvisjauhista (n. 250-300 g)
- 1 ½ dl cashew-pähkinöitä paahdettuna
- chilihiutaleita
Kastike:
- 3 rkl hoisinkastiketta
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl chili-valkosipulitahnaa
- 2 tl fariinisokeria
- 1 dl vettä
Valmistus:
- Keitä ensimmäisenä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
- Hienonna nippusipuli ja siirrä vihreät osat sivuun odottamaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa parsakaali suupaloiksi, varret myös.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulin valkoisia osia pari minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää sitten pannulle kasvisjauhis ja ruskista se sekoitellen ja lastan avulla murumaiseksi rikkoen.
- Lisää parsakaalit pannulle, kun jauhis on ruskistunut. Kypsennä muutaman minuutin ajan.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja lisää pannulle. Paistele vielä pari minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon cashew-pähkinät ja nuudelit, sekoita hyvin ja paista sen verran, että ruoka on varmasti kuumaa. Viimeistele chilihiutaleilla ja nippusipulin hienonnetuilla varsilla.
Vinkit!
Gluteeniton versio valmistuu riisinuudeleista. Tarkista myös, että käyttämäsi hoisinkastike on gluteenitonta.
reseptitpääruoka
aasialainenalle 30 minarkiruokacashewkasvisjauhisnippusipulinuudelitparsakaalivalkosipuli