Bataatti-kidneypapupata on täydellisen lämmittävää syysruokaa. Tarjoile lempeän tulinen pata esimerkiksi riisin tai ohran kanssa.
Tämän vegepadan parissa ei kauaa nokka tuhise. Resepti vaatii hieman kuorimista ja pilkkomista, mutta on ruokapöydässä suunnilleen puolessa tunnissa.
BATAATTI-KIDNEYPAPUPATA
Ainekset:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 bataatti (n. 400 g)
- 2 kourallista lehtikaalia
- 2 rkl öljyä
- 1 tl jauhettua kurkumaa
- ½ tl jauhettua korianteria
- ½ tl jauhettua cayennea
- ½ tl paprikajauhetta
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
- 2 prk kidney-papuja (á 230 g)
- 3 dl kasvislientä
- suolaa & mustapippuria
- seesaminsiemeniä
- tuoretta chiliä
- sitruunalohkoja
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi bataatti. Riivi lehtikaalista lehdet irti ruodista. Hienonna ruoti ja suikaloi lehdet.
- Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia viitisen minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää valkosipuli, bataatti, kurkuma, korianteri, cayenne, paprikajauhe ja tomaattipyre, jatka kuullottamista muutama minuutti.
- Lisää sitten kasariin lehtikaalin hienonnettu ruoti, tomaattimurska, huuhdotut ja valutetut pavut sekä kasvisliemi. Anna padan muhia noin 15 minuuttia tai kunnes bataatit ovat sopivan kypsiä.
- Lisää padan sekaan suikaloidut lehtikaalin lehdet ja mausta pata suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile seesaminsiementen kanssa ja laita tarjolle myös hienonnettua tuoretta chiliä ja sitruunalohkoja.
- Bataatti-kidneypapupadan lisukkeeksi sopivat esim. keitetty riisi tai ohra.
Vinkit!
Kokeile tehdä pata bataatin sijaan jostain toisesta juureksesta tai kurpitsasta. Lehtikaalin voi vaihtaa palmukaaliin tai mangoldiin. Kidneypapujen sijaan muutkin pavut tai kikherneet käyvät hyvin.
reseptitpääruoka
alle 30 minbataattilehtikaalipavutsipulivalkosipuli