Kaali-sienipannu kauralla on mainio syksyinen ruoka, johon sopivat hyvin vähemmän käytetyt, mutta runsain mitoin metsistä löytyvät rouskut ja haperot. Kaalipannu tarjoillaan tietysti puolukoiden kera!
KAALI-SIENIPANNU KAURALLA
Ainekset:
- 1 kg kaalia
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl öljyä
- 3 dl esikäsiteltyjä metsäsieniä, esim. rouskuja ja haperoita (1 l tuoreita sieniä)
- 1 rkl valkoviinietikkaa tai muuta viinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria
- 4 dl kauranjyviä
- 1 l kasvislientä (esim. vettä ja 2 kasvisliemikuutiota)
- tuoretta tilliä (tai lehtipersiljaa, meiramia tai kirveliä)
- tarjoiluun tuoreita puolukoita ja/tai puolukkahilloa
Valmistus:
- Leikkaa kaali paloiksi, kantapala pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isossa pannussa. Kuullota sipulia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli ja kaali pannulle, jatka kuullottamista kymmenen minuuttia. Sekoita joukkoon sienet ja valkoviinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää kauranjyvät kasariin, kaada perään kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta pannua tunnin verran, kunnes kaura on kypsää. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Viimeistele hienonnetulla tuoreella tillillä.
- Tarjoile puolukoiden kanssa.
Vinkit!
Lisää halutessasi joukkoon pari desiä soijarouhetta tai puoli pussia hernisrouhetta.
Kauran sijaan voi hyvin käyttää ohraa tai riisiä.
reseptitpääruoka
haperotkaalipuolukkarouskutsienetsipulivalkosipuli