Soijatortillat ihan kuin Hesessä! Tällä reseptillä valmistuu herkulliset ja helpot soijatortillat, joissa maistuvat rapeat soijasuikaleet, chilimajoneesi ja vegaaninen fetajuusto. Lisäksi täytteeksi laitetaan raikasta salaattia, tomaattia ja punasipulia.
SOIJATORTILLAT
Ainekset:
Crispy soijasuikaleet:
- 3 + 1 rkl rypsiöljyä
- 125 g soijasuikaleita
- 1 kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisliemijauhetta
- ½ rkl curryjauhetta
- 1 rkl soijakastiketta
- n. 8 dl vettä
- 1 pss Santa Maria Crispy Chicken -mausteseosta (50 g)
Lisäksi:
- 1 punasipuli
- 2 tomaattia
- ½ ruukkua salaattia
- 100 g vegefetaa
- vegaanista chili- tai paprikamajoneesia
- 8 (täysjyvä) tortillalettua
Valmistus:
Crispy soijasuikaleet:
- Kuumenna 3 rkl öljyä pannulla.
- Lisää soijasuikaleet, murusteltu kasvisliemikuutio tai jauhe ja curryjauhe ja paista muutamien minuuttien ajan sekoitellen. Lisää soijakastike ja paista vielä hetki.
- Lisää ensin desi vettä ja anna imeytyä soijasuikaleisiin. Lisää sitten loput vedestä muutamassa erässä. Kun soijasuikaleet ovat kypsiä, siirrä ne siivilään ja painele varovasti, jotta liiat nesteet poistuvat.
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Siirrä soijasuikaleet pellille leivinpaperin päälle. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen öljyä ja sitten Crispy Chicken -mauste.
- Paista soijasuikaleita, kunnes ne ovat rapeita ja ruskistuneita, noin 15-20 minuuttia.
Tortilloiden kokoaminen:
- Kun soijasuikaleet ovat uunissa, esivalmistele muut täytteet. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi.
- Leikkaa tomaatti siivuiksi. Revi tai suikaloi salaatti. Murustele vegefeta.
- Lämmitä tortillat mikrossa tai muulla haluamallasi tavalla. Sivele tortillan pohjalle reilu kerros chili- tai paprikamajoneesia ja täytä salaatilla, tomaatilla, punasipulilla, crispy soijasuikaleilla ja vegefetalla. Kääräise kiinni ja syö heti.
- Helpointa on antaa jokaisen ruokailijan valmistaa itse oma tortillansa. Kata vain kaikki ainekset pöytään.
Vinkit!
Gluteeniton versio valmistuu käyttämällä gluteenittomia tortillalettuja.
Voit lisätä tortilloihin muitakin täytteitä oman maun mukaan. Lisää esimerkiksi kurkkua, paprikaa tai marinoitua punakaalia sekä mieluisaa salsakastiketta.
Jos tortillalettuja jää yli, ne kannattaa pakastaa. Ne säilyvät myös tiiviisti pakattuna jääkaapissa muutamia päiviä.
reseptitpääruoka
alle 30 minpunasipulisalaattisoijasuikaleettomaattitortillavegefeta