BURGUN­DIN PAPU­PATA

Burgundin papupata on lihaton oodi ranskalaisen keittiön klassikkoruoalle! Ihanat maut syntyvät punaviiniliemessä haudutetuista kasviksista. Tarjoile papupataa esimerkiksi pääsiäisaterian pääruokana.

Annoskuva reseptille burgundin papupata

BURGUN­DIN PAPU­PATA

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
kello
1 h

Ainekset:

  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 150 g herkkusieniä
  • 10 pientä salotti- tai helmisipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 ½ dl punaviiniä
  • 3 dl kasvislientä (esim. vettä ja 1 kasvisliemikuutio)
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 prk isoja valkoisia papuja (à 230 g)
  • ½ rkl maissitärkkelystä 
  • 1 rkl vettä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat ja lehtisellerin varret. Halkaise herkkusienet. Kuori pienet sipulit ja leikkaa kannat pois.
  2. Kuumenna öljy padassa ja kuullota sipulia, porkkanaa ja lehtiselleriä noin 10 minuutin ajan. Lisää valkosipuli, herkkusienet ja pikkusipulit, jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Sekoita joukkoon timjami, tomaattipyre ja soijakastike, paista hetki. Lisää punaviini ja anna kiehahtaa.
  3. Lisää pataan kasvisliemi, laakerinlehdet ja valutetut pavut. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.
  4. Sekoita maissitärkkelys ja vesi keskenään ja sekoita suurus padan joukkoon. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele tuoreella hienonnetulla lehtipersiljalla.
  5. Tarjoile pata esimerkiksi Lyonin perunoiden tai piparjuuri-perunamuusin kanssa.
reseptitpääruoka
herkkusienilehtiselleripääsiäinenpataruokapavutporkkanasalottisipulisipulivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit