Härkisnuudelit ovat superhyvä ruoka, jonka jujuna on mielettömän maukas kastike. Nuudelit voit halutessasi paistaa pannulla rapeiksi tai sekoittaa perinteisempään tyyliin härkis-kastikkeen sekaan.
HÄRKISNUUDELIT
Ainekset:
- 250 g ohuita kiinalaisia nuudeleita (tai pikanuudeleita)
- 1 pkt maustettuja Härkis härkäpapusuikaleita (250 g)
- 4-6 rkl maapähkinä- tai rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl inkivääriä hienona raasteena
- 1-2 porkkanaa (n. 100 g)
- 100-150 g kiinankaalia
- tarjoiluun chiliä jossain muodossa
Kastike:
- 2 1/2 dl kasvislientä tai vegaanista kana-/lihalientä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl vegetarian mushroom sauce -kastiketta
- 1 rkl miriniä (voit korvata agavesiirapilla tai sokerilla)
- 1 tl mustaa viinietikkaa (tai riisiviinietikkaa)
- 1/4 tl valkopippuria
- 2 rkl maissitärkkelystä
Valmistus:
- Keitä nuudelit juuri ja juuri kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen loppuu.
- Paista Härkis-suikaleet 1-2 rkl öljyssä rapeaksi. Siirrä pois pannulta odottamaan.
- Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi raasteeksi. Kuori porkkana ja leikkaa tikuiksi. Suikaloi kiinankaali.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, viimeinä sekoita joukkoon maissitärkkelys.
- Kuumenna 1-2 rkl öljyä wokkipannussa tai muussa isossa pannussa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista vielä hetki. Lisää sitten porkkanat ja paista taas pari minuuttia. Lisää kiinankaali ja paista hetki. Lisää Härkis ja kastike. Anna kiehua pari minuuttia.
- Halutessasi rapeita nuudeleita, jaa nuudelit neljään osaan ja paista ne yksi annos kerrallaan pienellä pannulla öljytilkassa. Käännä vasta sitten, kun paistopinta on selkeästi rapeutunut. Siirrä nuudelit lautasille ja jaa Härkis-kastike päälle. Voit myös vain sekoittaa nuudelit kastikkeen joukkoon, hyvää tulee niinkin.
- Tarjoile esimerkiksi tuoreen chilin tai chilikastikkeen kanssa.
Vinkit!
Härkis-suikaleiden sijaan voit käyttää reseptiin esim. raastettua tofua tai seitan-siivuja/suikaleita.
Käytä nuudeleihin sesongin kasviksia. Porkkanan ja kiinankaalin lisäksi joukkoon sopii mm. paprika, herkkusienet, paksoi ja kesäkurpitsa.
Osa aineksista (ohuet kiinalaiset nuudelit, musta viinietikka, vegetarian mushroom sauce ja mirin) löytyy aasialaisesta ruokakaupasta.
reseptitpääruoka
aasialaineninkiväärikiinankaalinuudelitporkkanasipulivalkosipuli