Choripan on argentiinalainen simppeli patonki, joka täytetään chorizolla ja chimichurrilla. Lisämakua antaa raikas tomaatista ja suippopaprikasta tehty salsa. Helppoa kesäruokaa parhaimmillaan!
CHORIPAN
Ainekset:
- 4 vegaanista chorizoa
- 1 pitkä patonki
Villiyrttichimichurri:
- kourallinen erilaisia villiyrttejä, n. 2 dl hienonnettuna (esim. jauhosavikkaa, siankärsämöä, vesiheinää, vuohenputkea, voikukkaa…)
- 1 nippusipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2-1 punainen chili
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 1/2 rkl punaviinietikkaa
- 2 tl kuivattua oreganoa
- suolaa ja mustapippuria
Salsa:
- 2 tomaattia
- 1 pienehkö suippopaprika
- 1 nippusipuli
- 1 pullea valkosipulinkynsi
- 1/2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 rkl punaviinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
- Valmista ensin chimichurri. Hienonna villiyrtit, nippusipuli, valkosipulinkynnet ja chili ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää öljy, viinietikka ja oregano. Surauttele kastikkeeksi ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
- Valmista sitten salsa. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi (voit poistaa siemenet halutessasi). Halkaise paprika ja poista siemenet ja kanta, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla.
- Grillaa tai paista chorizot. Leikkaa patonki neljään osaan ja halkaise, mutta älä leikkaa kantta ja pohjaa kokonaan irti toisistaan. Halutessasi grillaa tai lämmitä myös patongit.
- Täytä patongit chorizolla, chimichurrilla ja salsalla.
Vinkit!
Villiyrttisesongin ulkopuolella voit tehdä chimichurrin perinteisesti lehtipersiljasta (ja korianterista).
reseptitleivät
chilinippusipulipaprikatomaattivalkosipulivegechorizovillivihannekset