Punakaalipihvit aromaattisen mantelikastikkeen kanssa ovat upeaa tarjottavaa syksyn ja talven juhlissa. Helpot pihvit maistuvat osana noutopöytää tai esimerkiksi keitetyn kuskusin ja hummuksen kanssa tarjoiltuna.
Punakaalipihvit saavat yllensä aromaattisen mantelikastikkeen, jossa maistuu myös minttu, chili ja appelsiinin kuori. Voit tehdä kastikkeesta halutessasi juoksevamman lisäämällä öljyn määrää tai vastaavasti vähentää sitä, jos haluat rouheamman lopputuloksen.
PUNAKAALIPIHVIT
Ainekset:
- 1 punakaali n. 900 g
- 1-2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
Kastike:
- 1 dl manteleita
- ½ ruukkua minttua
- ½ punainen chili
- 1 valkosipulin kynsi
- ½ appelsiinin raastettu kuori
- ½ sitruunan mehu
- suolaa & mustapippuria
- n. 1 dl oliiviöljyä
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Leikkaa punakaalin keskeltä neljä noin kahden cm:n paksuista pihviä niin, että kaikissa on mukana vähän kaalin kantaa pitämässä pihvin kasassa. Käytä loput punakaalista johonkin toiseen ruokaan.
- Laita punakaalipihvit leivinpaperille uunipellille ja sudi niidien molemmin puolin oliiviöljyä ja mausta suolalla.
- Paista uunissa puoli tuntia, käännä puolivälissä.
- Valmista punakaalipihvien paistuessa kastike. Rouhi mantelit. Paahda ne halutessasi kuivalla kuumalla pannulla ja anna jäähtyä. Hienonna minttu, chili ja valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile kuumien pihvien kanssa.
- Pihvit sopivat hyvin pääruuaksi, mutta tarjoile silloin lisukkeena jotain proteiinipitoista, kuten hummusta.
reseptitlisukkeetpääruoka
appelsiinichilimanteliminttupunakaalisitruunavalkosipuli