Hernis-katkaravut muistuttavat niin maultaan, rakenteeltaan kuin ulkonäöltään katkarapuja! Tällä reseptillä valmistat herkullisia kasvipohjaisia katkiksia.
HERNIS-KATKARAVUT
Ainekset:
- 8 dl vettä
- 1 nori-arkki
- 40 g Hernis-suikaleita (½ pss)
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl tilliä hienonnettuna
- 2 rkl sitruunan mehua
- 1 rkl vegaanista kalakastiketta
- 1 tl sitruunapippuria
- 1/4 tl valkopippuria
Valmistus:
- Mittaa vesi kattilaan ja taittele sekaan nori-arkki. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hissukseen n. 5 minuutin ajan.
- Laita hernis-suikaleet kuumuutta kestävään kulhoon ja kaada vesi nori-arkkeineen päälle. Peitä kannella ja anna hautua 10 minuuttia. Sekoita puolivälissä, jotta kaikki hernikset pääsee pehmenemään.
- Valuta hernikset kuivaksi ja painele lusikan avulla, jotta saat mahdollisimman paljon nestettä pois. Sekoita pehmeäksi muhjuksi muuttunut nori herniksen joukkoon.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista hernistä muutama minuutti. Mausta ½ tl suolalla.
- Sekoita marinadi kulhossa: lisää hienonnettu tilli, sitruunan mehu, kalakastike, sitruunapippuri, valkopippuri ja loput suolasta. Siirrä kuuma hernis marinadin sekaan ja anna jäähtyä.
- Käytä katkarapujen tapaan.
reseptitpääruoka
hernissitruunatilli