HERNIS-KATKA­RAVUT

Hernis-katkaravut muistuttavat niin maultaan, rakenteeltaan kuin ulkonäöltään katkarapuja! Tällä reseptillä valmistat herkullisia kasvipohjaisia katkiksia.

Annoskuva reseptille hernis-katkaravut

HERNIS-KATKA­RAVUT

Lautanen ja aterimet ikoni
2-4 annosta
kello
½ h + jäähtyminen

Ainekset:

  • 8 dl vettä
  • 1 nori-arkki
  • 40 g Hernis-suikaleita (½ pss)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkl vegaanista kalakastiketta
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1/4 tl valkopippuria

Valmistus:

  1. Mittaa vesi kattilaan ja taittele sekaan nori-arkki. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hissukseen n. 5 minuutin ajan.
  2. Laita hernis-suikaleet kuumuutta kestävään kulhoon ja kaada vesi nori-arkkeineen päälle. Peitä kannella ja anna hautua 10 minuuttia. Sekoita puolivälissä, jotta kaikki hernikset pääsee pehmenemään.
  3. Valuta hernikset kuivaksi ja painele lusikan avulla, jotta saat mahdollisimman paljon nestettä pois. Sekoita pehmeäksi muhjuksi muuttunut nori herniksen joukkoon.
  4. Kuumenna öljy pannulla ja paista hernistä muutama minuutti. Mausta ½ tl suolalla.
  5. Sekoita marinadi kulhossa: lisää hienonnettu tilli, sitruunan mehu, kalakastike, sitruunapippuri, valkopippuri ja loput suolasta. Siirrä kuuma hernis marinadin sekaan ja anna jäähtyä.
  6. Käytä katkarapujen tapaan.
reseptitpääruoka
hernissitruunatilli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit