Paahdettu kaali tomaattikastikkeessa on jokaisen kaalinsyöjän uusi lempiruoka! Lähes karrelle paahdetut kaalilohkot paahtuvat mausteisessa kastikkeessa uskomattoman meheviksi ja suussa sulaviksi.
Kaalit muhivat kastikkeessa, jonka juju on tomaattipyreessä ja runsaassa määrässä mausteita. Kastike kiehuu kokoon uunissa ja antaa päällä lepääville kaaleille ihan mieletöntä makua. Lisukkeeksi sopii hyvin keitetty riisi, ohra tai kaura. Loput soossista voi (ja kannattaa) kaapia parempiin suihin leipäpalan avulla.
PAAHDETTU KAALI TOMAATTIKASTIKKEESSA
Ainekset:
- 1 kg kaalia
- 1 dl oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ dl tomaattipyrettä
- 1 ½ tl jauhettua korianteria
- 1 ½ tl jauhettua juustokuminaa (eli jeeraa)
- 1 tl chilihiutaleita
- ½ tl jauhettua kanelia
- n. 3 dl vettä (tai mietoa kasvislientä)
- suolaa
- tuoretta tilliä
- vegaanista turkkilaista jogurttia
- sitruunalohkoja
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Leikkaa kaali lohkoiksi niin, että lehdet pysyvät yhä kannassa kiinni.
- Kuumenna pari ruokalusikallista öljyä pannulla ja ruskista kaalit leikkuupinnoilta, noin 4-5 minuuttia per puoli melko kuumalla lämmöllä. Ripsauttele pintaan suolaa. Siirrä sivuun odottamaan.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita tomaattipyre, korianteri, juustokumina, chilihiutaleet ja kaneli keskenään.
- Kaada loput öljystä pannuun ja lisää valkosipulit. Kuullota hetki. Lisää maustettu tomaattipyre ja paista muutama minuutti. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla.
- Siirrä tomaattikastike uunivuokaan ja painele ruskistetut kaalilohkot kastikkeeseen.
- Paahda kaaleja uunissa noin 45 minuuttia.
- Viimeistele ruoka tuoreella hienonnetulla tillillä. Tarjoile lisäksi jogurttia ja sitruunalohkoja. Lisukkeeksi sopii hyvä leipä tai esimerkiksi keitetty riisi.
reseptitpääruoka
kaalisitruunatillivalkosipuli