Jauhiskeitto on arkiruokien parhaimmistoa! Vegaaninen jauhelihakeitto valmistuu näppärästi kasvisjauhiksesta ja lempparijuureksista perunoista ja porkkanoista.
Jauhelihakeitto on helppo tehdä vegaanisena ja voit pilkkoa joukkoon omia lempparikasviksiasi sesongin mukaan. Perinteisesti lehtiselleri ja erilaiset juurekset sopivat hyvin ja niitä on myös saatavilla melkeinpä ympäri vuoden. Lusikallinen tomaattipyrettä antaa liemelle hauskan värin ja umamista makua. Lopuksi keitto viimeistellään runsaalla määrällä hienonnettua (lehti)persiljaa.
JAUHISKEITTO ELI VEGAANINEN JAUHELIHAKEITTO
Ainekset:
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 6 perunaa
- 2 porkkanaa
- 2 lehtisellerin vartta
- 2 + 1 rkl öljyä
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 l kasvislientä (jauheesta tai kuutiosta tehty käy hyvin)
- 1 laakerinlehti
- 10 maustepippuria
- 1 rs kasvisjauhista (n. 280 g)
- suolaa
- (lehti)persiljaa
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese perunat ja porkkanat (kuori ne toki niin halutessasi) ja paloittele. Leikkaa lehtisellerin varret ohuiksi paloiksi.
- Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipulit, perunat, porkkanat ja lehtisellerit. Kuullota vielä pari minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja paista vielä hetki.
- Lisää kasvisliemi, laakerinlehti ja maustepippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuutin verran, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Keiton poristessa ruskista kasvisjauhis ruokalusikallisessa öljyä. Sekoita jauhis keiton joukkoon.
- Mausta keitto suolalla ja runsaalla määrällä hienonnettua persiljaa.
reseptitkeitot
arkiruokakasvisjauhislehtiselleripersiljaperunaporkkanasipulivalkosipuli