Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 506 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 36 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 41 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 61 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 28 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 25 )lime ( 56 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 13 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 59 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 257 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

VEGAANISET KANAPITAT

Vegaaniset kanapitat myskikurpitsalla ja omenalla sopivat syksyyn. Pitaleivät ovat helppo ja nopea ruoka, kun ne tekee kaupan valmiista pitaleivistä. Täytteitä voi varioida sesongin mukaan.

Pitaleivät saavat tällä kertaa täytteekseen vegekanaa, syksyn vihanneksia kurpitsaa ja lehtikaalia sekä raikasta inkiväärijogurttia. Lisäksi leipien sisään sujautetaan kotimaista omenaa, marinoituja valkosipulinkynsiä ja tuoretta minttua.

Annoskuva reseptille vegaaniset kanapitat

VEGAANISET KANAPITAT

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
40 min

Ainekset:

  • 1/4 myskikurpitsa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 100 g lehtikaalia
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 omena
  • 150-200 g vegekanaa
  • 1 tl garam masala -mausteseosta
  • 4 pitaleipää
  • marinoituja valkosipulinkynsiä
  • tuoretta minttua

Inkiväärijogurtti:

  • 2 dl vegaanista turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä hienona raasteea
  • 2 pientä valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
  2. Valmista inkiväärijogurtti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita kastike maustumaan jääkaappiin.
  3. Leikkaa myskikurpitsa puoliksi pituussuunnassa. Tarvitset tätä ruokaa varten toisen puolikkaan kurpitsan siitä osasta, jossa ei ole siemeniä. Voit toki paahtaa kaiken kerralla ja käyttää esim. salaatteihin ja kulhoihin tai säästä loput kurpitsasta johonkin toiseen ruokaan.
  4. Kuori myskikurpitsa halutessasi, mutta se ei ole välttämätöntä. Leikkaa kurpitsa ohuiksi, noin puolen sentin siivuiksi ja asettele ne leivinpaperille uunipellille. Sudi pintaan hieman öljyä ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Paahda kurpitsasiivuja uunissa 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä, mutta eivät ihan mössöä.
  5. Riivi lehtikaalin pehmeät osat kulhoon ja hiero joukkoon käsin sitruunan mehu, 1 rkl oliiviöljyä sekä ripaus suolaa. Hiero kunnolla, jotta lehtikaali pehmenee.
  6. Leikkaa omena ohuiksi siivuiksi.
  7. Kuumenna 1 ½ rkl öljyä pannulla ja ruskista vegekana. Mausta garam masalalla.
  8. Täytä pitaleivät lehtikaalilla, kurpitsalla, omenalla, vegekanalla ja inkiväärijogurtilla sekä marinoiduilla valkosipulinkynsillä ja tuoreella mintulla. Tarjoile heti.

Vinkit!

Myös muut kasvikset sopivat hyvin pitaleipiin. Paahda kurpitsan sijaan esimerkiksi bataattia tai lanttua. Lehtikaalin voi vaihtaa vaikkapa punakaaliin ja omenan päärynään tai persimoniin. Vain mielikuvitus ja sesonki ovat rajana.

reseptitleivät
inkiväärikurpitsalehtikaaliomenasitruunavalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit