Pähkinäinen raparperipaistos on kesäinen herkku! Alkukesästä se maustetaan kuusenkerkillä ja tarjoillaan kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera.
Tämä resepti eroaa perinteisestä raparperipaistoksesta muruseokseen sekoitettavien saksanpähkinöiden ansiosta. Pähkinöiden paahtunut maku sopii aivan ihanasti kirpsakan makeaan raparperipaistokseen. Paistos maustetaan kanelilla, inkiväärillä ja kuusenkerkillä. Ruokosokeri antaa muruseokselle hennon karamellisen aromin.
Kuusenkerkät antavat hauskan maun paistokselle. Niitä tosin saa vain alkukesästä (ja muista, että niitä saa kerätä vain maanomistajan luvalla). Kerkät ovat hyviä myös pakastettuina, mutta niiden sijaan myös raastettu sitruunan kuori toimii erinomaisesti.
Voit koristella paistoksen esim. tuoreilla marjoilla sekä mustikan lehdillä, keto-orvokin terälehdillä ja kuusenkerkillä.
Saksanpähkinöiden sijaan voit käyttää myös muita pähkinöitä tai esim. auringonkukansiemeniä.
Gluteeniton versio valmistuu vaihtamalla vehnäjauhot vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen.