Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 503 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 256 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

PAAHDET­TU PORKKANA­SOSE­KEITTO

Paahdettu porkkanasosekeitto on aikalailla parasta, mitä porkkanoista voi valmistaa. Tarjoile lempeän mausteisen keiton kanssa mintulla ja sitruunalla marinoituja valkopapuja ja hyvää leipää.

Annoskuva reseptille paahdettu porkkanasosekeitto

PAAHDET­TU PORKKANA­SOSE­KEITTO

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
kello
1 h

Ainekset:

  • 1,2 kg porkkanoita
  • 2 sipulia (n. 150 g)
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl jauhettua kurkumaa
  • ½ tl jauhettua maustepippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 l kasvislientä (esim. liemikuutiosta tehtyä)
  • 2 ½ dl kaurajuomaa tai muuta sokeroimatonta kasvijuomaa
  • 2-3 rkl sitruunan mehua

Marinoidut valkopavut:

  • 1 prk (isoja) valkoisia papuja (n. 230 g)
  • ½ sitruunan kuori
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sumakkia

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
  2. Pese porkkanat ja leikkaa päädyt pois (voit myös kuoria porkkanat halutessasi). Leikkaa porkkanat reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Irrota valkosipulista viisi kynttä, mutta älä kuori niitä.
  3. Levitä porkkanat ja sipulit pellille. Sekoita joukkoon öljy, hienoksi raastettu inkivääri, korianteri, kurkuma, maustepippuri, suola ja mustapippuri. Laita valkosipulinkynnet kuorineen myös pellille.
  4. Paahda porkkanoita yhteeensä 45 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä pintaan. Sekoita noin puolivälissä.
  5. Porkkanoiden paahtuessa valmista marinoidut valkopavut. Valuta pavut ja mausta ne sitruunan kuorella, sitruunan mehulla, hienonnetulla mintulla, suolalla ja sumakilla. Laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
  6. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.
  7. Laita paahdetut porkkanat ja sipulit kuumuutta kestävään tehosekoittimeen ja lisää puolet kuumasta kasvisliemestä. Plopsauta valkosipulit kuorista porkkanoiden sekaan.
  8. Surauttele samettiseksi soseeksi, sekoita samalla joukkoon kaurajuoma. Voit soseuttaa keiton myös sauvasekoittimella.
  9. Palauta keitto kattilaan, sekoita joukkoon loput kasvisliemestä. Kuumenna kiehuvaksi.
  10. Mausta keitto sitruunan mehulla ja tarkista, tarvitseeko se vielä lisää suolaa tai pippuria.
  11. Tarjoile keitto marinoitujen valkopapujen ja hyvän leivän kanssa.
reseptitkeitot
inkivääriminttupavutporkkanasipulisitruunasumakkivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit