Luumurahka on raikas ja kepeä jälkiruoka jouluun. Se onnistuu erinomaisesti ilman eläinperäisiä aineksia. Juhlan kunniaksi luumurahka koristellaan piparkakuilla.
Luumurahkan voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, sillä sen rakenne vain paranee jääkaapissa kököttäessään. Peitä rahkakulho kuitenkin huolellisesti, ettei siihen tartu jääkaapista vieraita hajuja.
LUUMURAHKA
Ainekset:
- 2 ½ dl soija- tai kauravispiä
- 400 g vegaanista rahkaa (Alpro Greek style)
- 300 g luumumarmeladia
Valmistus:
- Vaahdota vispikerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon ensin rahka ja sitten luumumarmeladi. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.
Vinkit!
Halutessasi koristele luumurahka kuivatuilla tai tuoreilla luumuilla ja (gluteenittomilla) piparkakuilla.
reseptitjälkiruoat
joululuumu