Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 503 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 256 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

HUMMUS BIL LAHME

Hummus bil lahme tarkoittaa kirjaimellisesti hummusta lihan kanssa, mutta Kasviskapinan versio Lähi-idän keittiön klassikkoruoasta on tietysti täysin kasvipohjainen. Ihanien makujen salaisuus on itse tehtävässä baharat-mausteseoksessa.

Annoskuva reseptille hummus bil lahme

HUMMUS BIL LAHME

Lautanen ja aterimet ikoni
2-4 annosta
kello
20-30 min

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 3 rkl kasvipohjaista voita (tai margariinia tai öljyä)
  • 1 dl soijarouhetta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl baharat -mausteseosta
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • sumakkia
  • tuoretta minttua tai lehtipersiljaa

Hummus:

  • 1 prk kikherneitä (n. 230 g)
  • 2-3 rkl aquafabaa eli kikhernepurkin lientä (tai vettä)
  • 4 rkl sitruunan mehua
  • ½ dl tahinia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl juustokuminaa
  • suolaa

Baharat-mausteseos:

  • 1 rkl mustapippuria
  • 1 rkl kanelia
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 rkl korianteria
  • 1 rkl juustokuminaa
  • ½ rkl neilikkaa
  • ½ rkl muskottipähkinää

Valmistus:

  1. Tee mausteseos sekoittamalla jauhetut mausteet keskenään. Seosta tulee enemmän kuin tarvitset, mutta se säilyy hyvin kannellisessa purkissa. Baharat-mausteseos sopii hyvin esim. tofun, riisiruokien ja itse tehtyjen jauhispullien mausteeksi.
  2. Tee hummus. Valuta kikherneet ja säästä liemi. Tarvitset lientä eli aquafabaa tähän reseptiin pari ruokalusikallista, loput voi käyttää johonkin toiseen ruokaan.
  3. Mittaa sitruunan mehu ja tahini tehosekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää joukkoon. Aja sekaisin. Lisää kikherneet, 2 rkl aquafabaa, oliiviöljy, juustokumina ja suola. Aja mahdollisimman sileäksi tahnaksi, lisää tarvittaessa vielä hieman aquafabaa.
  4. Valmista soijarouhe. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi pannulla ja paista soijarouhetta pari minuuttia. Mausta soijakastikkeella ja baharat-mausteella. Lisää vesi ja anna sen imeytyä soijarouheeseen.
  5. Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla.
  6. Levitä hummus tarjoiluvadille ja lisää sen päälle soijarouheseos. Ripottele pinnalle pinjansiemenet sekä hieman sumakkia. Viimeistele tuoreella mintulla tai lehtipersiljalla.

Vinkit!

Voit käyttää reseptissä soijarouheen sijaan myös esim. raastettua tofua, hernisrouhetta tai kasvisjauhista.

reseptitalkuruoatpääruoka
hummuskikherneminttupinjansiemenetsitruunasoijarouhesumakkivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit